ادبیات به کار رفته در سخنرانی اخیر محمدباقر قالی باف در جمع تعدادی از معلمان کشورمان، بیشتر از هر زمان دیگری به سخنرانی های اخیر محمود احمدی نژاد نزدیک شده است.
اسفندیار رحیم مشایی در سخنان اخیر خود در اختتاميه نخستين جشنواره شعر بهار، از معنای جدیدی از «بهار» رونمایی کرد.
معنای جدید
مشایی در این سخنرانی با تشریح معنای بهار، «حقيقت مجسم بهار در عالم هستي»، را «خدا» و «مظهر بهار در عالم امکان» را «وجود نازنين امام عصر(عج)» دانست.
رییس جمهور و مشایی تا کنون در سخنرانی های پیشین خود از منظور خود از واژه «بهار» را «امام زمان(عج)» دانسته بودند.
روزنامه زنجيرهاي بهار که با مديرمسئولي سعيد پورعزيزي ( از اعضاي دفتر خاتمي در دوران رياستجمهوري) منتشر ميشد، در مصاحبه با آذر منصوري، به نامه چندي پيش شوراي مشاوران خاتمي ميپردازد و با لحني اعتراضي به وي ميگويد: «خروجياي از آن شورا نديدم جز بيانيه بيم ها و اميدها که اسفند91 منتشر شد و بخش دومش همين دو سه روز پيش؛ آن بيانيه هم حرف جديدي نداشت. نوشتهايد مثلا حق آزادي بيان خوب است؛ احترام به قوميتها خوب است؛ اقتصاد بايد آزاد باشد. خب همه اينها در دوران اصلاحات هم گفته ميشد. بيانيه شوراي مشاوران اگر حرف تازهاي داشت حتماً در افکار عمومي از آن استقبال ميشد که در ظاهر اين اتفاق نيفتاده است. البته شايد بيشتر به ترکيب ناکارآمد شوراي مشاوران خاتمي و البته تعيين هدف آن شورا مربوط باشد. آن بيانيه بيشتر يک نطق سياسي بود که چندان بازخوردي هم نداشت.»
حیدر مصلحی وزیر اطلاعات صبح امروز پنجشنبه در اختتامیه نهمین همایش سراسری مسئولان هیات رزمندگان کشور با بیان اینکه عده ای به دنبال تطهیر فتنه هستند، گفت: کسی که جزو سران فتنه بوده و انقلاب و نظام به دلیل یک سری ملاحظات او را مانند آن دو تن دیگر چندان محصور نکرده و به او آزادی عمل داده است امروز امر بر او اشتباه نشود که انقلاب یادش رفته این آقا در فتنه چه نقشی ایفا کرده است.
مرکز روابط عمومی دفتر رییس جمهور منظور مشایی از اصطلاح «مکتب ایرانی» را «اسلام ناب محمدی» دانست.
به دنبال سخنان اخیر اسفندیار رحیم مشایی در جمع برخی دانشجویان، جوانان و فعالان اجتماعی که در آن بار دیگر به سوالی در خصوص موضوع «پایان اسلام گرایی» پاسخ داده بود، مرکز روابط عمومی با انتشار تکذیبیه ای، نقل قول منتسب به او را تکذیب کرد. در تکذیبیه دفتر رییس جمهور، با بیان اینکه «تاکيد مهندس رحيم مشايي همانگونه که از ابتدا صراحتا اعلام کرده ، اينست که بدليل تبليغات سوءغربي ها عليه اسلام و بزرگ نمايي برخي از گروه هاي خشونت طلب اسلامي مشهور دنيا ،تبليغ با عنوان اسلامي به تنهايي کافي نيست بلکه بايد بر اسلام با ويژگي هاي مکتب اهل بيت (ع) که مردم ايران به آن معرفت و محبت دارند، تاکيد شود» آمده است: «البته تاکيد بر ايران نيز در اين زمينه موضوعي به موازات اسلام نيست بلکه منطبق با اسلام و براي تبيين حقيقت اسلام است آنچنانکه امام راحل از آن به اسلام ناب محمدي تعبير کرده اند.»
شاید بتوان گفت دولت بی نظیری که مردم، آن را خالصانه به انقلاب هدیه نمودند، توسط هیچ کس به اندازه مشایی تخریب نشد. رادیو فردا مصاحبه اخیر وی را با آب و تاب نقل کرده و برخلاف رویه معمول در این رادیو، به خاطر گویا بودن بیش از حد جملات مشایی، رادیو فردا ترجیح داده آنها را بدون توضیحات نقل نماید. رادیو فردا می نویسد:
"اسفندیار رحیم مشایی درباره نامزدی خود در انتخابات ریاستجمهوری گفت: «دولت اعتقادی ندارد که فضای کشور را انتخاباتی کند، حس و شور انتخاباتی را باید مردم بسازند، نه اینکه دولت فضا را انتخاباتی کند.»
شبکه بی بی سی فارسی، ارگان رسمی دولت انگلیس در گفتگویی با میهمانان خود به تحلیل سخنان روز گذشته آقای هاشمی رفسنجانی پرداخت.
مجری بی بی سی با اشاره به اظهارات آقای هاشمی که گفته است" ... من نمي گويم كه نمي آيم. ولي مي گويم ضرورت نيست پيرمرد 80 ساله بيايد." از حسین باستانی پرسید: " آیا این حرف ها به این معناست که آقای هاشمی می خواهد وارد عرصه انتخابات شود؟" که وی چنین پاسخ داد: « با توجه به اینکه 6 هفته بیشتر زمان تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری باقی نمانده، الان بیشتر به نظر می رسد که این گونه حرف زدن ها نشان دهنده این است که گوینده دارد درباره انتخابات اظهار نظر می کند.»
این روزها بیشتر مراسمی که احمدی نژاد در آن حاضر شده و نقش آفرینی می کند، با حاشیه همراه است.
رقص و پایکوبی در جشن آزادی، خالی بودن سکوهای استادیوم و مهرورزی ویژه به چمن آن!، سخنان تنش زای او در خوزستان که رهبری چندی پیش اینگونه اقدامات را خیانت بار خوانده بودند، اجرای مکرر مراسم پرچم همراه مشایی، تشبیه او به «گردوی کوچک» و سوت و کف حامیان او در روز وفات حضرت ام البنین مادر بزرگوار علمدار کربلا در جریان سفر به اصفهان و... همه حواشی این روزهای احمدی نژاد هستند.
در کنار همه این موارد، چهارمین سفر استانی او به استان اصفهان در حالی انجام شد که حضور نیافتن نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان در مراسم استقبال، از مهمترین حواشی آن بود.
- در میان سخنرانی های پرشمار محمود احمدی نژاد در 8 سال گذشته، برخی واژگان از اهمیت فراوانی برخوردار بوده اند. بسیاری از واژه های مورد استفاده رییس جمهور در سال های ابتدایی مسئولیت وی، کم کم از ادبیات دکتر احمدی نژاد حذف شده اند و جای خود را به واژه های «نوینی» داده اند.
اما در این میان، برخی کلمات نیز جزء جدایی ناپذیر سخنراین ها، پیام ها و متن ها و نامه های دکتر احمدی نژاد بوده اند. واژه «قله» از این دست کلمات است. اهمیت این واژه از دیدگاه رییس جمهور به اندازه ای است که در مدت 8 سال، در بیش از هزار و 500 سخنرانی، نامه و پیام خود از این واژه استفاده کرده است!
به گزارش پایگاه خبری صراط، اما به مانند برخی دیگر از نظرات رییس جمهور و دیدگاه های دولت، مفهوم این واژه و نوع برخورد با آن نیز در طول این مدت دچار دگرگونی شده است. در سال های ابتدایی ریاست جمهوری دکتر احمدی نژاد، حرکت ملت ایران همواره به سمت «قله» بود و در موارد متعددی، از اینکه ملت ایران به «قله» رسیده است، سخن رفته بود. اما در سخنرانی اخیر رییس جمهور در اصفهان، دکتر احمدی نژاد ناگهان به این نتیجه رسیده است که ما نه تنها به قله نرسیده ایم بلکه تصور رسیدن به قله نیز می تواند «خطرناک» باشد. به گفته دکتر احمدی نژاد، «مقاطعی بر ایران گذشته که عده ای تصور کردند به قله رسیدند، اما بعداً معلوم شد که چنین نیست و در مقطع فعلی نیز عده ای خیال می کنند چون انقلاب اسلامی به پیروزی رسیده و جمهوری اسلامی برپا شده، دیگر همه چیز به اتمام رسیده است. احساس اطمینان از رسیدن به قله از خطرات بزرگ در مسیر کمالی انسان است و موجب سکون و رکود و پس از آن سقوط میشود.»
روزنامه شرق در سرمقاله خود با اشاره به ترديدهاي انتخاباتي موجود در ميان اصلاح طلبان و از جمله ترديدهاي هاشمي و خاتمي، خواستار نامزدي هر دو نفر شده و مي نويسد: در صورت رد صلاحيت هر دو نامزد اين امر از ناهمواري مسير حضور همه سلايق حكايت خواهد داشت اما در صورت رد صلاحيت يك نامزد و تاييد صلاحيت ديگري نامزد رد صلاحيت شده، مي تواند حمايت خود را از نامزد تاييد صلاحيت شده اعلام كند و از حاميانش بخواهد تا آراي خويش را به نفع نامزد باقيمانده در عرصه رقابت واريز كنند.
شرق مي افزايد: در صورت تاييد صلاحيت هر دو نامزد پس از تبادل نظر و توافقي كه دست يافتني است، يكي از نامزدها، كناره گيري خود را به سود ديگري اعلام كرده و راي آوري ناشي از اعتبار سياسي خويش را به نامزد فعال در رقابت منتقل مي كند.
چند روز پیش، خبر شهادت یکی از جانبازان فتنه 88 روی خبرگزاری ها قرار گرفت. «حسن میرزاخان»، جوان 26 ساله تهرانی، شهید عزیزی که به خاطر شلیک گلوله از طرف یکی از آشوبگران فتنه 88 مفتخر به 70درصد جانبازی به علت برخورد گلوله به کمرش بود، عصر دیروز بر اثر وخامت بیماری در بیمارستان طالقانی بدرود حیات گفت و به خیل شهدا پیوست.
این شهید عزیز علاوه بر جانبازی خود در روزهای فتنه، گویا با شهادت خود در این روزها می خواهد برای مردم ایران به مصداق یک «ذکر»، یادآور تهاجم وحشیانه اشرافیت و روشنفکران غرب زده به نظام اسلامی باشد.
این روزها که اصلاح طلبان با وقاحت تمام از خاتمی و هاشمی (دو بازیگر بزرگ فتنه 88) دعوت می کنند که در عرصه انتخابات حاضر شوند و برایشان (همانگونه که در سال 88 برای موسوی همین کارها را کردند) نوشابه باز می کنند که شماها فرشته نجاتید و رأی دارید و ...، شهادت این شهید سعید، برای امت شهیدپرور ایران یادآور خیانت ها و خنجر کشیدن های این جماعت به روی جمهوریت و اسلامیت این نظام است.
گویا اصلاح طلبان از یاد برده اند که نورچشمی هایشان، به انحاء مختلف، در آتش فتنه می دمیدند و آن آتش بود که بر جان مردم می نشست و منجر به پر کشیدن عزیزان شهید فتنه می شد. این ها نمی خواهند به روی خود بیاورند که نورچشمی هایشان، باید تمام قد از مردم مسلمان و انقلابی ایران عذرخواهی بکنند و جزای عملشان را ببینند...
شهادت این شهید، برای مردم یادآور آن روزهایی است که ساکتین فتنه (که امروز داعیه های گوش فلک کر کن دارند) در پستوها خزیدند و جولانگاه عظیمی برای فتنه فراهم آوردند.
این شهید، نشانه ای برای ماست که به آینده از دوربین گذشته بنگریم، بنگریم که اگر واقعاً به دنبال گزینه های اصلح نرویم، فتنه گر و انحرافی و ساکت و دشمن، در پی ریشه کن کردن نظام مقدس جمهوری اسلامی خواهند بود.
این «ذکر» عظیم را پاس می داریم و برایش علو درجات آرزومندیم.
در حالیکه هاشمی رفسنجانی تا کنون صریحا از کاندیدای مورد نظر خود در انتخابات آتی ریاست جمهوری رونمایی نکرده است اما حضور امروز فرزندان وی در یک همایش انتخاباتی یکی از کاندیداها خود گویای بسیاری از مسائل است.
به گزارش سرویس " تا انتخابات" بی باک، نخستين همايش حجتالاسلام حسن روحاني در راستاي اعلام کانديداتوري براي انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري با حضور چهرههاي سياسي کشور، تيم انتخابتي و جمعي از هواداران وي آغاز شد.
حجتالاسلام حسن روحاني قرار است با شعار دولت تعديل و اميد وارد عرصه انتخابات رياست جمهوري شود.
گفتني است؛ در اين همايش چهرههاي چون فاطمه و ياسر هاشمي فرزندان آقای هاشمي رفسنجاني، اکبر ترکان، حجت الاسلام محمود علوي، نعمتزاده رئيس ستاد انتخابات حجتالاسلام روحاني، حجتالاسلام علي يونسي وزير سابق اطلاعات، حجتالاسلام علي عسگري مشاور پارلماني رئيس مرکز استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام و از حامیان سرسخت اقای هاشمی، محمدباقر نوبخت سخنگوي ستاد انتخاباتي روحاني، فريدون جيراني کارگردان سينما و جمعي از چهرههاي سياسي مطرح در عرصه سياسي کشور حضور دارند.
حضور فرزندان، منسوبان و یاران نزدیک هاشمی رفسنجانی در این همایش حاکی از این موضوع است که آقای هاشمی و حامیانش به این نتیجه رسیده اند که حسن روحانی بعنوان مرد تسلیم هسته ای بهترین گزینه آنان برای انتخابات آتی ریاست جمهوری می باشد.
ميراث اقتصادي هشت سال رياست جمهوري محمود احمدي نژاد براي دولت آينده چه خواهد بود؟ گرچه مرد اول دولت تاکيد دارد که تا روز آخر عمر دولت دهم همانند روز نخست دولت نهم به کار خود ادامه خواهد داد، اما آنچه در بهار 1392 دغدغه همگان است، يافتن پاسخي است به اينکه فرجام گام هاي ناتمامي که دولت فعلي در اقتصاد ايران برداشته، چه خواهد بود و در سالي که نظام سياسي کشور، انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري را در پيش دارد و دولتي خواهد رفت و دولتي ديگر خواهد آمد، چشم انداز اقتصادي ايران را چگونه بايد ديد؟
يکي از پرسش هايي که کمتر به آن پرداخته مي شود، اين است که آيا دولت در هشت سال فعاليت خويش مي توانست عملکرد بهتري را داشته باشد، از آنچه اکنون به دست آورده است؟
به راستي اگر به گفته احمدی نژاد ما در کشور هیچ مشکل اقتصادی نداریم و شرايط اقتصادي کشور بسيار خوب است، پس سبب اين نابساماني ها چيست؟
در نبود امکان دسترسي به اطلاعات و آمارهاي دقيق و به روز اقتصادي اين سال ها باید به اين پرسش کليدي پاسخ داده شود که تا چه ميزان ناگواري ها و نابساماني هاي آشکار شده در اقتصاد ايران به ويژه در سال 1391 و چشم انداز آن در سال 1392 ناشي از خطاهاي دولت نهم و دهم است و تا اندازه اي خارج از اراده دولتمردان؟ گزارش ذیل به طور اجمال به بررسی برخی از شاخص های اقتصادی دولت نهم و دهم می پردازد...
یک سایت دولتی با انتشار مطلبی از شخصی به نام اکبر جباری، فهم مشایی را از رابطه بین اسلام و ایران فهم برتر و صحیح دانست و سایر تفکرات در باب این موضوع از جمله نظرات شهید مطهری را اشتباه خواند.
به گزارش صراط، جباری فارغ التحصیل دانشگاه میسور هند که سایت دولتی شبکه ایران از او به عنوان" پژوهشگر ایرانی حوزه فلسفه، ادبیات و علوم سیاسی ،استاد فلسفه و داماد مرحوم علامه دوانی"نام برده است، در نوشته ایی با اشاره به موضوع سنجش نسبت اسلام و ایران نوشت:
اجمالاً سه موضعگیری در این بحث وجود دارد که هریک نمایندگان خود را دارد.
1. موضع روشنفکران لائیک
2. موضع روحانیت متحجر
3. موضع روحانیت میانه رو(شهید مطهری)
شاخه خارجی سازمان منحله موسوم به مجاهدین انقلاب اسلامی در بیانیه ای ضمن پیگیری پروژه بزرگنمایی مشایی به منظور تسهیل زمینه برای ورود فتنه گران به انتخابات، شانس وی را برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری قابل توجه ارزیابی کرد.
به گزارش سرویس سیاسی صراط با نزدیک شدن به زمان ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری القا انگاره "پیروزی مشایی در صورت نبود خاتمی" با شدت هرچه بیشتر در دستورکار حامیان جریان فتنه قرار گرفته است.
کلمه و دیگر سایت های اپوزیسیون، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، معترضان به انتخابات ریاست جمهوری پیشین این کشور را 'وفاداران به نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی' توصیف کرد.
به گزارش این سایت ها به نقل از سایت رسمی دفتر آیت الله هاشمی رفسنجانی، او در سخنانی به مناسب سالگرد رفراندوم جمهوری اسلامی، گفته است: 'معترضان یا منتقدان به نتایج انتخابات که به خیابانها آمدند، اکثریتشان به جمهوری اسلامی و قانون اساسی وفادار هستند. یک گروه هایی هم می آیند و شعارها و خواسته های دیگری دارند.'
سفره های عید، هرساله پذیرای یک مهمان همیشگی هستند. شاید بتوان گفت کسی که این مهمان را از این سفره بیرون کند، شهامت بسیاری دارد! این مهمان کسی نیست جز تلویزیون!!!
برنامه های عید، هر ساله از چند ماه قبل، گروه های تولیدی را به تکاپو می اندازد تا این سفره را هرچه بیش از پیش گرم تر کنند، اما طبق آنچه تقریباً هر ساله رخ می دهد، این گرم تر شدن، بعضاً موجب گرم تر شدن آتش جهنم برای مسئولان و تولیدکنندگان می گردد!!!
متأسفانه هر ساله یکی از اجزاء لاینفک برنامه های تلویزیون، فیلم های سینمایی روز هالیوودی است که تازگی ها با شگردهایی که دوستان واحد سانسور یاد گرفته اند، با کمترین سانسور ممکن پخش می گردد، غافل از اینکه این دوستان به هیچ وجه توجه نمی کنند که رخنه شهوت در این فیلم ها منحصر در صحناتی که سانسور می گردند نیست، بلکه زمینه های شهوت، خشونت و ترس، تماماً در لایه لایه های این فیلم ها نهفته است و حتی در صورت سانسور صحنات غیر اخلاقی یا لباس پوشاندن به بازیگران فاحشه هالیوودی، این اثرات سوء اخلاقی رفع نخواهند شد.
نکته اصلی در این زمینه این است که آسیب این مقوله به سبک زندگی، همان طور که در برنامه های تحلیلی صدا وسیما مورد اشاره قرار می گیرد (اما به گوش مسئولان پخش نمی رود!) در کمترین مقیاس، تولید ایدئولوژی های مستتر در فیلم، در ذهن مخاطب است که اگر اندکی ضعف ایمانی در مخاطب وجود داشته ابشد، این آسیب موجب تقویت آن خواهد شد.
شاید قدیم ترها وقتی بازی فوتبال ایران-کره جنوبی برگزار می شد، عده ای از خود می پرسیدند که مگر کره ای به نام شمالی هم وجود دارد؟ این کشور که تا سالیان پیش شاید اصلاً اسمش به گوش کسی هم نرسیده بود، اما امروز به یکی از خبرسازترین کشورها در عرصه بین المللی تبدیل شده است.
کره شمالی که بعد از ساخت سلاح هسته ای، گویا برای آمریکا خار در چشم شده است، چندی پیش با تهدید امریکا به جنگ هسته ای، در آتش شعله ور تنش میان خود و آمریکا بیشتر دمید. برای آمریکا این تحقیر بس که کشوری به شدت عقب مانده مثل کره شمالی هم جرئت تهدید فی البداهه را به خود می دهد. البته خوی استکباری هر دو طرف گویای وقوع «جنگ سگ»هاست.
در عقب ماندگی کره شمالی این تصویر ماهواره ای که نور چراغ های دو کشور کره شمالی و کره جنوبی در شب را با هم مقایسه می کند بس است.
روسياهي خانم وزير خارجه به شهادت آقاي سخنگو
سخنگوي وزارت خارجه آمريكا ادعا كرد: ما دنبال به زانو درآوردن ايران نيستيم.آلن اير در مصاحبه با دويچه وله گفت: رهبر جمهوري اسلامي ايران سخناني گفته اند در مورد دشمني آمريكا، اينكه مثلا ما مي خواهيم ايران را به زانو درآوريم و ايران خودش را تسليم كند، اين طور نيست.
ما فقط دنبال آن هستيم كه ايران مثل تمام كشورهاي عضو ان پي تي (پيمان نامه منع گسترش سلاح هاي هسته اي) در مورد برنامه هسته اي اش به وظيفه اش عمل كند. يعني پاي حرفش بايستد. ما دنبال تسليم يا تعظيم ايران نيستيم.
اير اضافه كرد: برخي در ايران مي گويند و ادعا مي كنند كه مثلا ما مي خواهيم اراده مان را بر ايران تحميل كنيم، اين طور نيست، اينكه مذاكره نيست. مذاكره همان بده و بستان است و هر دو طرف مواضع خود را دارند، ولي مذاكره معنايش اين است كه تبادل نظر و مصالحه شود. از اين نظر ما آماده ايم با ايران مذاكره كنيم...
ارتش کره شمالی در بیانیهای اعلام کرده است که «لحظه انفجار به سرعت در حال نزدیک شدن است.» این بیانیه هشدار میدهد که جنگ با ایالات متحده میتواند امروز یا فردا رخ دهد.
بیانیه ارتش کره شمالی که صبح روز پنجشنبه در خبرگزاری مرکزی این کشور منتشر شده است، ابراز میدارد که نیروهای کرهای اجازه یافتهاند که با هرگونه تجاوزی با «پاتکهای قدرتمند عملی» برخورد کنند.
این هشدار آخرین تحول در سریال رد و بدل کردن تهدید بین کره شمالی و ایالات متحده است که حکایت از بدتر شدن شرایط دارد. هشدار اخیر بالاخص پس از آن صادر شد که پنتاگون اعلام کرد، در منطقه «گوام» در اقیانوسیه یک سیستم پدافند موشکی مستقر میکند.
به نوشته الجزیره، علیرغم این ادبیات تند، تحلیلگران معتقدند که نمیتوان وقوع حمله هستهای از سوی پیونگیانگ را محتمل دانست چرا که کره شمالی میداند چنین جنگی بسیار مخرب و بهمنزله خودکشی است.
این در حالی است که «چاک هیگل»، وزیر دفاع آمریکا ادبیات اخیر کره شمالی را تهدیدی برای ایالات متحده و متحدینش در منطقه اقیانوسیه دانسته است. به گفته هیگل، «برخی اقدامات چند هفته اخیر کره شمالی نشانگر خطری واقعی و واضح است.»
وی مدعی شد که ایالات متحده تمام آنچه را که در توان دارد برای بهبود شرایط انجام میدهد. پنتاگون علاوه بر استقرار سیستم موشکی فوق، پیشتر بمبافکنهای هستهای رادارگریز به منطقه اعزام کرده بود.
رادیوفردا (radiofarda) ارگان رسانه ای سازمان سیا، گزارش داد: «"پاتريک کلاوسن" مدير بخش پژوهش انستیتو واشنگتن در خاور نزدیک، به "نقش رو به افول نفت در اقتصاد ايران" پرداخته و نوشته که اين تحول تازه، تلاش های غرب برای إعمال فشار به ايران از طريق کاستن از درآمدهای نفتی را کمرنگ می کند.»
وی نوشته است: «اگرچه رهبران ايران از مدت ها پيش در پی گذار آرام به يک اقتصاد غيرنفتی بوده اند و کوشيده اند تا از اتکا به درآمدهای ناشی از نفت بکاهند، ولی درعمل، گام های چندان مهمی در اين راه برنداشته اند. اکنون تحريم های غرب، ظاهرا آنان را وادار به اقدامی اساسی در اين راه کرده است.»
این منبع ادامه داد: «آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، در پيام نوروزی خود با اشاره به تحريم ها گفت: عيب اساسی که اقتصاد ما از آن رنج می برد، اين است که متکی به نفت است؛ ولی ما می توانيم هر تهديدی را به يک فرصت تبديل کنيم.»
«آيا شوراي نگهبان صلاحيت كسي را كه با حكم رهبر عالي ايران فاقد شايستگي معاونت رئيس جمهور اعلام شد، تأييد مي كند؟ هرگز!»
روزنامه آلماني هندلزبلات ضمن انتشار اين تحليل نوشت: احمدي نژاد مي خواهد مشاورش اسفنديار رحيم مشايي را هر طور كه شده به عنوان نامزد انتخابات رياست جمهوري در ژوئن از مانع شوراي نگهبان رد كند.مشايي از مدتها پيش مشاور نزديك احمدي نژاد است و دخترش با پسر رئيس جمهور ازدواج كرده است. احمدي نژاد براي اينكه مشايي را در فهرست نامزدهاي رياست جمهوري بياورد بايد به چيزي برسد كه تاكنون نتوانسته است؛ پيروز شدن در رويارويي با حافظان جمهوري اسلامي.
روزنامه "Times of India" در این خصوص این گونه می نویسد که در چند سال اخیر اعراب و شیخ نشینهای ثروتمند حاشیه خلیج فارس، با استفاده از ثروت و دارایی کلان خود، به منظور ارضای غرایز جنسی خود، به سمت کشورهای جنوب و جنوب شرق آسیا از جمله هند، مالزی و اندونزی روی آورده اند. مسئله جالب توجه این است که علیرغم وجود مکانهای مختلف فساد در کشورهای عربی، به ویژه امارات، شیخ نشین ها با صرف پولهای کلان به اغفال دختران و زنان ساده لوح پرداخته و از آنها برای رسیدن به امیال کثیف خود استفاده کنند.
انگار برخی نزدیکان آقای هاشمی رفسنجانی برای پیروزی در انتخاباتها دست به کارهایی می زنند که اکثریت مردم ایران نه تنها نسبت به آن تمایل و علاقه نشان نمی دهند بلکه همواره از این صنف آدمها و رفتارهایشان اعلام انزجاز می کنند.
ستادهای تبلیغاتی و انتخاباتی هاشمی رفسنجانی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری 84 ضمن تلاش برای ارائه تصویری خشن و متحجر از دکتر احمدی نژاد، از دختران و جوانان بزک کرده و بعضا منحرف برای جلب آراء قشر خاصی از جامعه تلاش نمود اما این رفتارهای آنان جواب عکس داد و مردم با مشاهده این صحنه ها با رای قاطع خود به رقیب آقای هاشمی، تاریخ مصرف این خاندان را پایان رسیده اعلام نمودند.
اظهارات کوتاه و جنجالی اخیر محمدباقر قالیباف درباره دعوت از لاریجانی برای ائتلاف و پاسخ وی را در دو بخش می توان تقسیم کرد. بخش اول پیرامون اصل گفتگو و دیدار و دعوت وی از لاریجانی می باشد و بخش دوم آن مربوط به پاسخ و نظر لاریجانی درباره کاندیداتوری شان می باشد. به قطع قالیباف در بخش دوم اظهاراتش هیچ مطلب کذب و دروغی مرتکب نشده است اما درباره بخش اول اظهارات وی هیچ سند و شواهدی برای اثبات اظهارت آقای شهردار یا رئیس مجلس یافت نشده است.
محمد باقر قالیباف سه شنبه شب در مسجدالعلی مشهد در جمع تعدادی از فعالان سیاسی این شهر با اشاره به ملاقاتی که با لاریجانی، ریاست قوه مقننه داشته است بیان کرد: بنده خودم با لاریجانی گفتگو کردم تا در ائتلاف ما حضور داشته باشد که وی گفت: قصد حضور در انتخابات را ندارد و تصمیمی در این زمینه نگرفته است.
این سخنان محمدباقر قالیباف کافی بود تا موجی از تائید و تکذیب ها از سوی برخی رسانه ها و حامیان رئیس مجلس براه بیفتد و بار دیگر همچون ایام انتخابات مجلس نهم، لاریجانی و حامیانش ضرورتی برای وحدت با برخی جریانات را احساس نکند و تلویحا از عدم تمایل خود به ائتلاف ها سخن براند.
اسفنديار رحيم مشايي ، چهره ي خبر ساز و پر حاشيه ي دولت اخيرا مصاحبه اي اختصاصي با ايرنا داشته است كه راديوفردا با توجه به محتواي آن گفت و گو مدعي شد كه وي در حال زمينه چيني براي حضور در انتخابات رياست جمهوري پيش رو است .
راديوفردا كه اشاره اي كنايه وار به انتساب برخي اطرافيان رييس جمهور به جريان انحرافي هم داشت آغاز اين حركت انتخاباتي را سخنان نوروزي رييس جمهور و تاكيد زياد بر كلمه ي " بهار " كه يادآور شعار انتخاباتي " زنده باد بهار " است دانست و گفت كه تاكيد زياد احمدي نژاد بر واژه ي بهار از سوي محمد رضا باهنر ، نايب رييس مجلس كه خود هم كانديداي انتخايات است مورد اعتراض واقع شده است !
اما بخش اصلي تحليل راديوفردا مربوط به آن بخش از گفته هاي مشايي بود كه دولت احمدي نژاد را در تبعيت از رهبري بهترين دولت تاريخ بعد از انقلاب دانسته بود .
به طوريكه راديوفردا ضمن آنكه مدعي شد احمدي نژاد و اطرافيانش بار ها زاويه ي خود با رهبري و نهاد هاي وابسته همچون سپاه را نشان داده اند ، اين سخن مشايي را حربه اي براي تاييد صلاحيت از سوي شوراي نگهبان دانست و گفت مشايي با اين ادعاي ولايت مداري براي فرار از رد صلاحيت شوراي نگهبان برنامه ريزي كرده است !
گفتنيست راديوفردا تا كنون از فرد خاصي براي حضور در انتخابات رياست جمهوري حمايت آشكار نكرده ولي حمايت هاي خود از اصلاح طلبان را به طور كلي و البته حمايت هاي خاصه ي خود از موسوي و كروبي و نيز همه ي گروه هاي اپوزيسيون خارج نشين كه مدعي تحريم انتخابات هستند را ادامه مي دهد و تا كنون هم چنديدن بار به طور آشكار و يا تلويحي مردم را به عدم مشاركت در انتخابات دعوت كرده است .
آیا سید محمد خاتمی برای چندمین بار در عمر سیاسیاش برای پذیرش کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری آماده میشود؟ جمعی از هوادارانش از او دعوت کردهاند تا در انتخابات اعلام کاندیداتوری کند و برخی دیگر حتی شعار انتخاباتیاش را نیز از هم اکنون مشخص کردهاند، صفحه فیس بوک منتسب به او نیز اخیراً به شدت فعال شده و گزیده سخنان رییس جمهور سابق را با آب و تاب فراوان برای تهییج دوباره هواداران دیروز به اشتراک میگذارد، با این همه اما هنوز جای این سوال باقی است که نظر غالب بدنه جریان اصلاحطلبی، امروز تا چه اندازه متاثر از میراث 8 سال ریاست جمهوری سید محمد خاتمی است.
16 سال پس از دوم خرداد 1376 اصلاح طلبان بار دیگر برای کاندیداتوری سید محمد خاتمی متحد میشوند شورای هماهنگی جبهه اصلاحات متشکل از مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، حزب کارگزاران سازندگی ایران، انجمن اسلامی معلمان، مجمع نیروهای خط امام، انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها، انجمن اسلامی جامعه پزشکان، حزب اراده ملت ایران، انجمن روزنامهنگاران زن ایران، حزب اسلامی کار، مجمع دانشآموختگان ایران اسلامی، انجمن اسلامی مهندسان، مجمع نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی، حزب مردمسالاری، حزب همبستگی ایران، حزب خانه کارگر، حزب جوانان ایران اسلامی، مجمع فرهنگیان ایران اسلامی و نیز بسیاری از شخصیتهای سیاسی از سید محمد خاتمی دعوت کردهاند تا باردیگر رهبری اصلاحات را با هدف پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری خرداد 92 بر عهده بگیرد انتخاباتی که به گفته علی اکبر ولایتی میتواند مهمترین موضوع در تاریخ ایران باشد.
رفتارهای سلبی از جمله سانسور و فیلترینگ بعنوان یک اصل لازم و اجتناب ناپذیر برای کنترل و حفظ فرهنگ و امنیت کشورها، همیشه با افراط و تفریط های روبرو بوده است و به تبع آن مخالفان و موافقانش نیز بسیار می باشند و هر کدام برای خود دلیلی ارائه می دهند.
مسئولین رفتارهای سلبی در جوامع بشری برای خود دلایلی دارند که اگر مصلحت را کنار بزنند و همه آن موارد را شفاف برای ملتهایشان بگویند، شاید بسیاری از مخالفان سانسور و فیلتریگ به جمع آنان بپیوندند و در مقابل مخالفان این امر نیز برای خود ادله ای دارند. نکته قابل توجه در این میان اینکه عموم موافقان و مخالفان به اصل رفتارهای سلبی اعتقاد داشته و آنرا را همچون همه قوانین سلبی در جوامع حقیقی و مجازی همچون در رانندگی و ... لازم و ضروری و به نفع امنیت و ارامش مردم و جوامع می دانند اما زمانی که وارد مصادیق و نحوه اجرای قوانین می شویم، اختلافات سر باز می کند و هر کدام حرف خودشان را می زنند و در برخی موارد افراط و تفریط های هم صورت می گیرد.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا با درخواست از اتحادیه اروپا برای یافتن سریع راهی که به قضات اروپایی مجوز بررسی اسناد اطلاعاتی محرمانه بدهد، گفت: دولت آمریکا نگران است که ایران با دادخواهی در دادگاههای اروپایی بتواند تحریمهای علیه خود را تضعیف کند.
دادگاه عمومی اروپا در ماه ژانویه به دولتهای اروپایی اعلام کرد داراییهای بانک ملت و بانک صادرات ایران را از توقیف خارج کنند.
بر اساس این گزارش، اتحادیه اروپا و آمریکا، از تحریمهای بانکی ایران به عنوان بخش تعیینکنندهای از تلاشهای خود برای اعمال فشار اقتصادی به تهران یاد میکنند، از اینرو حکم دادگاه اروپایی مبنی اینکه دولتهای اتحادیه اروپا نتوانستهاند شواهد کافی برای اثبات همکاری این بانکها در برنامه هستهای ایران ارائه دهند، اثر تلاشها برای تحریم این کشور را از بین میبرد.
به رغم افزایش حملات سایبری از طرف چین، گروهی از متخصصان امنیت شبکه در آمریکا طی هشداری به ارگانهای دولتی و تجاری آمریکا، حملات سایبری از طرف ایران و کره شمالی را باندازه حملات سایبری چینی ها نگران کننده خواندند.
به گزارش صراط، پایگاه خبری پی سی ورلد در خبری اعلام کرد بر اساس گزارش ارائه شده به مجلس نمایندگان آمریکا طی هفته گذشته، هر چند حملات سایبری از طرف ایران و کره شمالی پیچیدگی حملات سایبری چین و روسیه ندارد، اما بنوبه خود عامل نگرانی است.
بنابر این گزارش، ایران فاقد ظرفیت های تکنیکی چین و روسیه در زمینه حملات سایبری است اما طی ماههای اخیر در حال تلاش برای آزمایش ظرفیت خود و ارتقا آن بوده است.
گزارش پی سی ورلد اضافه کرد:طی ماههای اخیر متخصصان حملات سایبری، منشا اختلال در سیستم برخی بانکهای آمریکایی در اوایل سالجاری میلادی وحمله به شرکت نفت آرامکو عربستان را از طرف هکرهای ایرانی ارزیابی کردند.
این گزارش می افزاید:انگیزه هکرهای روسیه و چین عمدتا دزدی و جاسوسی است، اما انگیزه حملات سایبری ایران با این دو کشور متفاوت است.
یان برمان نایب رییس شورای روابط خارجی امریکا در این خصوص گفت: بنظر می رسد انگیزه ایرانیها از حملات سایبری اقدامی تلافی جویانه علیه آمریکا و اسراییل بخاطر وارد شدن ضربه به برنامه هسته ایی این کشور است.
برمان افزود:حمله ایران در اواسط سال 2012 به شرکت نفت آرامکو عربستان که سبب خسارت به 30 هزار کامپیوتر شد هشداری به آمریکا در مورد افزایش تواناییهای این کشور بود.
گفتنی است هر چند تاکنون اتهامات منابع رسانه ایی غرب در خصوص حملات سایبری ایران تایید نشده است، اما سازمانهای اطلاعاتی غربی رسما استفاده از حملات سایبری را بعنوان یکی از تاکتیکهای خود برای اخلال در برنامه هسته ایی کشور تایید کرده اند که ساخت ویروس استاکس نت و تلاش برای آلوده کردن مراکز هسته ایی کشور با این ویروس یکی از شناخته شده ترین نوع از این حملات طی سالهای گذشته است.
جفری کمپ و جان آلن گی دو تن از مدیران "مرکز مطالعاتی منافع ملی" در آمریکا با انتشار کتابی نسبت به هزینه بالای جنگ با ایران به سیاست گذاران آمریکایی هشدار دادند.
به گزارش سرویس سیاسی صراط، جفری کمپ به همراه جان آلن گی در کتاب یاد شده با نام "جنگ با ایران؛ نتایج سیاسی، نظامی، اقتصادی" که کمی بیش از یک ماه از انتشار آن می گذرد، نتایج درگیری نظامی با ایران را در سه بعد سیاسی، نظامی و اقتصادی را مورد بررسی قرار داده اند.
نویسندگان این کتاب با اشاره به فرضیه حمله آمریکا به مراکز اتمی کشور، گزینه های ایران در پاسخ متقابل به این حمله فرضی و نتایج این جنگ را تجزیه و تحلیل کردند.
رئیس جمهور در پیام نوروزی شان به مناسبت آغاز سال جدید ضمن تمجید از رهبر معظم انقلاب و ملت شریف ایران از برگزاری انتخابات سالم در سال 92 خبر داد و در پایان بار دیگر شعار "زنده باد بهار" را که این روزها حسابی برایش جنجال بپا شده است را تکرار کرد و از بهار مراد خود کمی سخن و شعر سرود.
به گزارش بی باک به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، محمود احمدینژاد در پیام نوروزی به مناسبت حلول سال 1392 با تبریک فرا رسیدن بهار و سال جدید به ملت سرافراز ایران و مقام معظم رهبری تصریح کرد: سال 92 سالی سرشار از عزت و برکت خواهد بود و روند سازندگی و پیشرفت همه جانبه کشور با سرعت بیشتری ادامه خواهد یافت.
وی افزود: تلاش ملت ایران تا یأس کامل و شکست دشمنان و رسیدن به قلههای آرمانی و تحقق عدالت جهانی ادامه خواهد داشت و این ملت با پرکردن نقاط ضعف خود و با درایت ، تلاش و همبستگی، مسیر رو به کمال را در همه عرصهها با شتاب بیشتر ادامه خواهد داد و رودخانه زلال ملت به اقیانوس نزدیکتر خواهد شد. بدون شک پیروزی از آن ملت بزرگ خواهد بود.
1388 هم تجديد حياتي براي 13 آبانها و 16 آذرها و 22 بهمنها بود و هم منشا و مبدا تحولات نويني چون 22 خرداد و 9 دي بود.
22 خرداد تا 22 بهمن روز شمار 30 سال انقلاب بود. روند حوادث 88 ماهه پس از انتخابات به خوبي نشان داد "تجديد حيات نظام سياسي جمهوري اسلامي ايران" جامع ترين تعبير براي وصف تحولات اين برهه حساس پس از انقلاب است.
گزارش پيش رو يکي از مهمترين روزهاي حوادث اين نبرد 8 ماهه ( 25 و 26 خرداد 88) را بررسي کرده است.
دوشنبه، 25 خرداد، ديدار رهبر معظم انقلاب با مير حسين موسوي
«رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار آقای میرحسین موسوی با ایشان بر پیگیری مسائل از طریق مراجع قانونی تاکید کردند. در این دیدار که عصر دیروز انجام شد آقای میرحسین موسوی ضمن ارائه گزارشی، دیدگاه خود را درباره روند انتخابات بیان کرد. رهبر معظم انقلاب با تاکید بر لزوم حفظ آرامش و متانت خاطرنشان کردند: "در دورههای قبلی انتخابات نیز برخی افراد و نامزدها، مسائلی داشتند که از طریق شورای نگهبان به عنوان مرجع قانونی رسیدگی به شکایات انتخاباتی، پیگیری کردند و طبعا در این دوره نیز مسائل باید از طریق قانونی دنبال شود." ایشان با اشاره به نامه آقای موسوی به شورای نگهبان افزودند: "به شورای نگهبان تاکید شده که با دقت به این نامه رسیدگی شود."
در سالی که گذشت حوزه بینالملل نه تنها خالی از چهره جنجالی نبود بلکه با ترافیک این چهره های جنجالی و خبرساز مواجه بود.
از بیداری اسلامی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا گرفته تا انتخاب کری و هیگل در آمریکا، همه اینها دست به دست هم داد تا سالی جنجال برانگیز را رقم بخورد.
در این گزارش به معرفی برخی از چهرههای خبرساز در جهان پرداخته شده است.
فرانسوا اولاند؛ سوسیالیست جنگ طلب
پیروزی فرانسوا اولاند بر نیکولا ساکوزی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه- که در تاریخ ششم مه سال 2012 برگزار شد – امیدها را برای ایجاد تغیراتی گسترده و بنیادین در سیاست های داخلی و خارجی این کشور افزایش داد. نیکولا سارکوزی، رئیس جمهور راستگری فرانسه که به داشتن سیاستهای آمریکا گرایانه مشهور بود، نتوانست نظر مردم فرانسه را برای بار دوم به خود جلب کند و این بار مردم به یک سیاستمدار چپ گرا از «حزب سوسیالیست» روی آوردند. یکی از مهم ترین دلایل گرایش گسترده مردم به سوی اولاند این بود که او را نسبت به سارکوزی فردی مستقلتر می دانستند. مردم فرانسه او را به چشم فردی می دیدند که می تواند به جای دنباله روی صرف سیاست های بینالمللی آمریکا، به مشکلات داخلی و معیشتی مردم توجه بیشتری نشان دهد و سکان سیاست فرانسه را در دوره بحران اقتصادی در دست بگیرد. فرانسوا اولاند 59ساله- متولد 12 آگوست 1954 میلادی- اکنون حدود 9 ماهی است که به عنوان بیست و چهارمین رئیس جمهور فرانسه در کاخ الیزه ساکن شده است اما نگاهی به سیاست های او از زمان تصدی پست ریاست جمهوری در تاریخ 15 مه سال 2012 تا کنون نشان می دهد دست کم در عرصه سیاست خارجی تفاوت چندانی با سلف خود ندارد.
انسان کامل، رجعت، بهار، صلح کل، بیداری انسانی، اصطلاحاتی هستند که درادبیات این روزهای رئیس جمهور جایگاه ویژه دارند. تعابیری که او استفاده می کند و برداشتی که وی از مفاهیم دینی دارد انتقاد علما را برانگیخته است. انتقاداتی که بعد از آن پیام تسلیت وی به هوگو چاوز و نوید به «رجعت» چاوز، به اوج خود رسید تا آیت الله احمد جنتی کاش برخی که این مسائل را مطرح کنند 4 تا کتاب میخواندند و 4 روز به حوزه علمیه میرفتند و بین مسائل نقلی و عقلی تفاوت قائل میشدند. رجعت از مسائل نقلی است و با دلیل نقلی ثابت میشود و نیاز به حدیث و استناد به قرآن دارد و در ادامه هم کنایه زد که این درجه دولتی نیست که به سینه هر کس که بخواهد بچسباند. کنایه او به نشان فرهنگ بود که محمود احمدی نژاد در جشن استقبال از نوروز به مشایی داده بود و در تعریف او گفته بود که «مهندس مشايي داراي انديشه و نظريه در زمينههاي گوناگون به خصوص در مسائل بنيادين جهاني، انساني و مديريت جهان است و بنده بر خود وظيفه ديدم به نمايندگي از ملت ايران از ايشان به نمايندگي از فرزندان شايسته ملت تقدير كنم».
مسئله رجعت، حکایت اعتقاد شیعه به بازگشت حجتهای الهی و ائمه اطهار(علیهم السلام) به دنیاست، پس از ظهور امام عصر(عجل الله فرجه). (طبسی، ص: 15) رجعت در لغت به معنای بازگشت پس از رفتن است. (جمیل، ص: 318) در مجمع البحرین آمده است: یعنی یک بازگشت پس از مرگ و بعد از ظهور مهدی (عجل الله فرجه).(طریحی، ص: 39)
این مسئله تا کنون از منظر امکان وقوع توسط علمای بزرگ شیعه بسیار بررسی شده و مطالب زیادی در اثبات آن منتشر شده است. از جمله کتاب گرانسنگ بحارالانوار علامه مجلسی است که در جلد 53 از آن کتاب تحت عنوان «باب الرجعه» به 162 روایت در این خصوص پرداخته است. در این کتاب به نام بسیاری از علمای شیعه که بحث از رجعت را به میان آورده و آن را اثبات نمودهاند اشاره کرده است؛ علمایی چون: کلینی، صدوق، شیخ طوسی، سید مرتضى، نجاشی، عیاشی، علی بن ابراهیم قمی، سلیم بن قیس هلالی و...
موشه یعلون در حالی به سمت وزارت امنیت رژیم صهیونیستی رسیده است که سابقه طولانی در ترور فلسطینی ها و اعراب دارد.
به گزارش سرویس بین الملل بی باک، یعلون نه تنها یکی از تندروترین بازیگران صحنه سیاست اسرائیل و مخالف سرسخت صلح با اعراب است، بلکه سوابق نظامی اش پر از عملیات علیه اعراب و فلسطینی در سمت های مختلف از ارتش اسرائیل است؛ می گویند همواره به اعراب کینه می ورزد، چون وقتی در کودکی گربه و سگ می کشت، عرب ها مانعش می شدند.
ژنرال ذخیره فعلی ارتش اسرائیل در جنگ اکتبر سال 1973 میلادی به سوی کشاورزان مصری که در مزرعه در حال کار بودند، تیراندازی کرد و شماری از آنها را به قتل رساند.
غربی ها بخصوص آمریکایی ها از هوش و ذکاوتش مستاصل اند، چهره ای که شاید برای ایرانی ها ناشناخته باشد. این استیصال تا بدانجاست که يكي از مقامات بلندپايه ارتش امريكا عاجزانه ميگويد: «من اگر او را ببينم، خيلي ساده از او خواهم پرسيد كه از ما چه ميخواهد؟!»
بعضی هاشان به او لقب "چهره واقعا شرور" را داده اند.
مدتی است خبرهایی مبنی بر کاندیداتوری فرمانده سپاه قدس در دوره یازدهم انتخابات ریاست جمهوری انتشار یافته است هنوز خبری دال بر تائید یا رد آن در دست نیست. این خبر بیشتر از آن که در رسانه های داخلی مورد توجه قرار گیرد رسانه های غربی را به تکاپو انداخته است.
فرج سرکوهی» عضو فعال گروهک ضدانقلاب موسوم به "کانون نویسندگان ایران" که هم اکنون در آلمان اقامت گزیده، در یادداشتی با عنوان "خطای تحلیلگران منتقد در شناخت ماهیت احمدی نژاد" برای وب سایت بی بی سی فارسی (BBCPersian)، اپوزیسیون جمهوری اسلامی را به دلیل عدم شناخت عمیق از دکتر محمود احمدی نژاد به باد انتقاد گرفته است.
بخش عمده نوشتار یادشده، از منظرتان می گذرد:
(فرج سرکوهی)
««تحلیلگرانی که تا چندی پیش محمود احمدی نژاد را رئیس جمهور برکشیده رهبر، سپاه و دیگر نهادهای امنیتی و نظامی دانسته و پیروزی او را پیروزی "حزب پادگانی" ارزیابی می کردند، این روزها اینگونه برداشت ها را تکرار نمی کنند؛ اما هیچ یک از آنان، از نویسندگان منفرد تا سازمان های سیاسی، به این پرسش پاسخ نداده اند که چه ذهنیت و بینشی به تحلیل های قبلی آنان در باره معنا و ماهیت سیاسی-اجتماعی آقای احمدی نژاد منجر شد؟
مسکوت گذاشتن خطاهای معرفتی بدون نقد عمیق آن ها، از شیوه های رایج در ایران است؛ اما سکوت پاسخ، حقانیت پرسش را نفی نمی کند.